ໃນວັນທີ 21 ເມສານີ້,
ນັກຂ່າວຂອງພວກເຮົາໄດ້ລົງສຳພາດຊາວຄ້າຂາຍ
ແລະ ຜູ້ບໍລິໂພກ,
ຢູ່ຕາມທ້ອງຕະຫລາດບາງແຫ່ງໃນນະຄອນຫລວງວຽງຈັນຄື: ທົ່ງຂັນຄຳ,
ຂົວດິນ
ແລະ ໂພນສະຫວ່າງ ຮູ້ວ່າ: ສິນຄ້າບາງປະເພດແມ່ນໄດ້ຂຶ້ນລາຄາເລັກໜ້ອຍ, ໃນໄລຍະບຸນປີໃໝ່ທີ່ຜ່ານມາ, ແຕ່ມາຮອດປັດຈຸບັນແມ່ນກັບມາຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິແລ້ວເຊັ່ນ: ຊີ້ນງົວ, ຄວາຍ
75-80 ພັນກີບ/ກິໂລ, ຊີ້ນໝູ 35-38 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ປານິນ
ແລະ ປາດຸກພັນ
16-18 ພັນກີບ, ປາດຸກນາ 65-70 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ປາຄໍ່
60 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ໄກ່ພັນປອກ 35 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ເປັດປອກ
38 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ເຂົ້າສານໜຽວ
10 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ເຂົ້າສານຈ້າວ
11 ພັນກີບ/ກິໂລ.
ສຳລັບ ປະເພດພືດຜັກຕ່າງໆຄື:
ໝາກເພັດ
25-28 ພັນກີບ/ກິໂລ, ໝາກນາວ 15-18 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ໝາກເລັ່ນ
8-10 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ໝາກຖົ່ວ
6-8 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ໝາກເຂືອ,
ໝາກແຕງ,
ຜັກສະລັດ, ກະລ່ຳ, ຜັກບົ້ງ, ຜັກສະລັດ ແລະ ຜັກກາດ
4-6 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ຫອມປ້ອມ 6-8 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ຫອມບົ່ວ
18-20 ພັນກີບ/ກິໂລ, ຜັກບົວລະພາ, ສະນາລີ ແລະ ຜັກອີ່ຕູ່
10 ພັນກີບ/ກິໂລ
ແລະ ພືດຜັກອື່ນໆກໍເຊັ່ນດຽວກັນ.
ນາງ ນອດ
ແມ່ຄ້າຢູ່ຕະຫລາດທົ່ງຂັນຄຳ
ໃຫ້ຄຳເຫັນວ່າ:
ໃນໄລຍະບຸນປີໃໝ່ປີນີ້ ລາຄາພືດຜັກຕ່າງໆທີ່ຊາວສວນນຳມາຈຳໜ່າຍນັ້ນແມ່ນປົກກະຕິ ສິນຄ້າບໍ່ຂາດຕະຫລາດ ແລະ ເຮັດໃຫ້ລາຄາຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິ ບໍ່ຂຶ້ນສູງເກີນທີ່ພາກສ່ວນກ່ຽວ ຂ້ອງກຳນົດເອົາໄວ້. ສະນັ້ນ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ການຂາຍສິນຄ້າ ແລະ ພືດຜັກຕ່າງໆ ດຳເນີນ ໄປຢ່າງສະຫງົບ ບໍ່ມີຫາງສຽງຈາກລູກຄ້າທີ່ມາໃຊ້ບໍລິການໃດໆ.
ເຖິງແນວໃດກໍຕາມ ຖ້າຫາກພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງ ລົງຕິດຕາມລາຄາສິນຄ້າ ຢ່າງເປັນປົກກະຕິ ແລະ
ແມ່ຄ້າທຸກຄົນປະຕິບັດກົດລະບຽບຢ່າງເຂັ້ມງວດ ບັນຫາສິນຄ້າຂຶ້ນ ລາຄາແບບລຳພັງໃຈກໍຈະບໍ່ເກີດຂຶ້ນຢ່າງແນ່ນອນ.
No comments:
Post a Comment