ເພື່ອຮັບປະກັນໃຫ້ຜູ້ບໍລິໂພກໄດ້ຮັບຄວາມເປັນທຳ, ທາງດ້ານລາຄາ, ປະລິມານ
ແລະ ຄຸນນະພາບ ແລະ ປະຕິບັດຕາມພາລະບົດບາດຂອງຂະແໜງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າໃນ ການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນສິນຄ້າບໍລິໂພກເຊັ່ນ: ຊີ້ນ, ປາ
ແລະ ພືດຜັກຕ່າງໆ, ເພື່ອຫຼີກເວັ້ນການສວນໂອກາດເຮັດໃຫ້ປະຊາຊົນໄດ້ຮັບຄວາມເປັນທຳ, ຮັບປະກັນໃຫ້ການສະໜອງພຽງພໍກັບຄວາມຕ້ອງການດັ່ງນັ້ນ, ລັດຖະມົນຕີກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າຈຶ່ງໄດ້ອອກແຈ້ງການສະບັບເລກທີ 0804/ຫອຄ.ຄພນ ລົງວັນທີ 5 ເມສາ
2016 ເຖິງພະແນກອຸດສາຫະກຳ-ການຄ້າແຂວງ, ນະຄອນຫລວງ
ແລະ ພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງເພີ່ມທະວີການປະສານສົມ
ທົບກັນຈັດຕັ້ງປະຕິບັດການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າທີ່ມີຜົນກະທົບໄວຕໍ່ການດຳລົງຊີວິດປະຈຳວັນຂອງປະຊາຊົນ,ບົນພື້ນຖານຄວາມເປັນເອກະພາບ ແລະ ການຮ່ວມມືກັນ, ເພື່ອຮັບປະກັນການສະໜອງໃຫ້ພຽງພໍກັບຄວາມຕ້ອງການ,ຫຼີກເວັ້ນການສວຍໂອກາດກັກຕຸນສິນຄ້າ ຫລື
ຂື້ນລາຄາເພື່ອເກງກຳໄລ.ພ້ອມທັງຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນ ຄ້າປະເພດຊີ້ນ, ປາ ແລະ ພືກຜັກຕ່າງໆຢູ່ບັນດາແຂວງ ແລະ ນະຄອນຫຼວງໃຫ້ໄປຕາມກົນໄກຕະຫຼາດໃນແຕ່ ລະໄລຍະ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນການຫ້າມສວຍ
ໂອກາດຂຶ້ນລາຄາສິນຄ້າຕາມລຳພັງໃຈໄລ ຍະບຸນປີໃໝ່ລາວ ພສ 2559, ພ້ອມນັ້ນກໍໃຫ້ເປັນເຈົ້າການຄຸ້ມຄອງ ແລະ ຕິດຕາມບັນດາ
ຕົວແທນຈຳໜ່າຍ ແລະ
ລູກຄ້າໃນຂອບເຂດທົ່ວປະເທດຂອງຜະລິດຕະພັນ ເບຍລາວ, ນ້ຳດື່ມ ແລະ
ນ້ຳອັດລົມ, ຕາມແຈ້ງການຂອງບໍລິສັດເບຍລາວ ສະບັບເລກທີ 314 ລົງວັນ
ທີ
31 ມີນາ 2016 ພ້ອມບໍ່ໃຫ້ມີການສວຍໂອກາດຂື້ນລາຄາຜະລິດຕະພັນຂອງບໍລິສັດ ເບຍລາວຕາມລຳພັງຂອງຜູ້ຈຳໜ່າຍ, ພ້ອມທັງລາຍງານຜົນການຈັດຕ້ງປະຕິບັດໃຫ້ພາກ ສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງຂອງເປັນໄລຍະ, ເພື່ອເປັນຂໍ້ມູນໃນການຄົ້ນຄ້ວາປັບປຸງບັນດາລະບຽບການໃຫ້ແທດເໝາະກັບສະພາບໂຕຈິງ ແລະ ພາຍຫຼັງໄດ້ຮັບແຈ້ງການ ລະບັບນີ້ແລ້ວໃຫ້ແຂວງ,
ນະຄອນຫຼວງ, ລວມເຖິງພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງໃນເຂດຂອບທົ່ວປະເທດເອົາໃຈໃສ່ຈັດຕັ້ງປະຕິບັດຢ່າງເຂັ້ມງວດ ແລະ ມີປະສິດທີຜົນ.
ເຖິງຢ່າງໃດກໍຕາມຈາກການລົງຕິດຕາມລາຄາສິນຄ້າຂອງນັກຂ່າວພວກຢູ່ຕະຫຼາດໃຫຍ່ ຫຼາຍແຫຼ່ງໃນນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນໃນວັນທີ 6 ເມສານີ້ເຫັນວ່າລາຄາສິນຄ້າອຸປະໂພກ, ບໍລິໂພກ, ປະເພດຊີ້ນ, ປາ ແລະ
ພືດຜັກຕ່າງໆແມ່ນຍັງຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິຖ້າທຽບໃສ່ຜ່ານມາ ເຊັ່ນ: ຊີ້ນງົວ ລາຄາ 70 – 75 ພັນກີບ / ກິໂລ, ຊີ້ນໝູ 30- 40 ພັນກີບ/ກິໂລ, ເປັດໄກ່ 40 – 45 ພັນກີບ / ກິໂລ, ປາກະຊັງ 18- 22 ພັນກີບ / ກິໂລ ແລະ
ພືດ, ຜັກຕ່າງໆລາຄາກໍຍັງຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິດີ, ຂະນະທີ່ພໍ່ຄ້າແມ່ຄ້າໃຫ້ເຫດຜົນວ່າ: ໄລຍະປີໃໝ່ລາວລາຄາພືດຜັກອາດຈະຂຶ້ນເລັກນ້ອຍ 2 – 3 ພັນກີບ, ຊຶ່ງຖືເປັນເລື່ອງປົກກະຕິຕາມກົນໄກຕະຫຼາດ.
No comments:
Post a Comment