ເທດສະການອາຫານລາວຄັ້ງທີ 12
ປະຈຳປີ 2017 ໄດ້ໄຂຂຶ້ນໃນວັນທີ່ 25 ມັງກອນນີ້ ແລະ ຈະ ດຳເນີນໄປເປັນເວລາ 3 ວັນ, ທີ່ສວນເຈົ້າອານຸວົງ ( ແຄມຂອງ ) ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ໂດຍສະ ມາຄົມນັກທຸລະກິດຍິງລາວ,
ຊຶ່ງມີທ່ານ ສິນລະວົງ ຄຸດໄພທູນ ເຈົ້າຄອງນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ທ່ານ ນາງ ອິນລະວັນ ແກ້ວບຸນພັນ ປະທານຄະນະບໍລິຫານສູນກາງສະຫະພັນແມ່ແມ່ລາວ,
ພ້ອມດ້ວຍເອກອັກຄະຣາຊະທູດ ແລະ
ຜູ້ຕາງໜ້າອົງການຈັດຕັ້ງສາກົນຕ່າງໆປະຈຳລາວກໍໄດ້ເຂົ້າຮ່ວມເປັນຈຳນວນ ຫຼາຍ.
ທ່ານ
ປະທານສະມາຄົມນັກທຸລະກິດແມ່ຍິງລາວ, ທັງເປັນປະທານຈັດງານອາຫານລາວປີນີ້ກ່າວໃນພິທີວ່າ:
ງານເທດສະການອາຫານລາວໄດ້ເລີ່ມຈັດຕັ້ງມາແຕ່ປີ 2006
ແລະ ປີນີ້ກໍເປັນຄັ້ງທີ 12 ແລ້ວ, ຊຶ່ງການຈັດງານດັ່ງກ່າວນີ້ເປັນການສ້າງສະຕິເຕືອນໃຈຂອງມວນຊົນໃຫ້ຮູ້ຈັກສະຫງວນຮັກ
ແລະ ສົ່ງເສີມຮີດຄອງປະເພນີ ແລະ ວັດທະນະທຳອັນດີງາມຂອງຊາດທາງດ້ານອາຫານການກິນ ແລະ
ການນຸ່ງຖື, ທັງເປັນການສ້າງໂອກາດໃຫ້ແມ່ຍິງຜູ້ປະກອບການໃນຂະແໜງປຸງແຕ່ງອາຫານໃນຂອບເຂດທົ່ວປະເທດໄດ້ມີໂອກາດນຳສິນຄ້າ
ແລະ ຜະລິດຕະພັນຂອງຕົນມາວາງສະແດງ ແລະ ຂາຍ,ເປີດໂອກາດໃຫ້ແມ່ຍິ່ງໄດ້ສະແດງອອກຄວາມສາມາດບົ່ມຊ້ອນ,
ຫົວຄິດປະດີດສ້າງ ແລະ ສະຕິປັນຍາ ຂອງເຂົາເຈົ້າໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ
ເພື່ອເຮັດໃຫ້ຜູ້ຜະລິດ ແລະ ປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ມີໂອ ກາດໄດ້ແລກປ່ຽນບົດຮຽນ ເລະ
ປະສົບການນຳກັນເພື່ອນຳໄປປັບປຸງຜະລິດຕະພັນຂອງຕົນ, ສາມາດຕອບສະໜອງໄດ້ຕາມຄວາມຮ້ອງຮຽກຕ້ອງການຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ,
ເຮັດໃຫ້ແມ່ຍິງສາມາດປະກອບ ສ່ວນໃນການຜະລິດເປັນສິນຄ້າ, ສ້າງລາຍຮັບໃຫ້ແມ່ຍິງກໍຄືຄອບຄົວເພີ່ມຂຶ້ນ ແລະ
ທັງເປັນການຮອງຮັບເອົານັກທ່ອງທ່ຽວທີ່ເຂົ້າມາຢ້ຽມຢາມລາວໃຫ້ຮູ້ລົດຊາດຂອງອາຫານລາວຫຼາຍຂຶ້ນ,
ຊຶ່ງງານຄັ້ງນີ້ໄດ້ມີຮ້ານອາຫານ, ຢາສະໜຸນໄພ,
ເຄື່ອງດື່ມ, ເຄື່ອງຫັດຖະກຳ ແລະ
ສິນຄ້າອື່ນໆທັງພາຍໃນ ແລະ ຕ່າງປະເທດເຂົ້າຮ່ວມທັງໝົດ 178 ຫົວໜ່ວຍ, ໃນນັ້ນສະເພາະຮ້ານອາຫານລາວມີ 95 ຮ້ານອີກດ້ວຍ.
ທ່ານ ປະທານຈັດງານກ່າວກວ່າ:
ນອກຈາກງານວາງສະແດງ ແລະ ຂາຍສິນຄ້າແລ້ວພິເສດໃນງານຄັ້ງ
ນີ້ຍັງໄດ້ຈັດໃຫ້ມີການແຂ່ງຂັນປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ
( ໝົກໄກລາດ ) ເພື່ອເປັນການສະໜັບສະໜູນ ແລະ
ສ້າງໂອກາດໃຫ້ໄວໜຸ່ມລາວໄດ້ສະແດງອອກເຖິງຄວາມຮູ້ຄວາມສາມາດໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານອີກດ້ວຍ
ແລະ ສຳລັບງານດັ່ງກ່ວປີນີ້ທາງຄະນະກຳມະການຄາດຄະເນ່ວ່າຈະມີປະ ລິມານການຊື້ຂາຍໃນວົງເງິນບໍ່ຕ່ຳກວ່າ
3-4 ຕື້ນກີບ,
ດັ່ງນັ້ນ ຈຶ່ງຂໍເຊີນຊວນທຸກຄົນເຂົ້າຮ່ວມທ່ຽວຊົມໃນງານດັ່ງ, ຊຶ່ງຈະເລີ່ມເປີດແຕ່ເວລາ 8:00-22:00 ຈົນເຖິງ 27 ມັງກອນນີ້.
No comments:
Post a Comment