Ad

Ad

11 August 2014

ເທສະການ​ອາຫານ​ຍີ່ປຸ່ນ​ຈັດຂຶ້ນຢູ່​ນະຄອນຫລວງວຽງ​ຈັນ​ເປັນ​ຄັ້ງ​ທຳ​ອິດ



     ໃນວັນ​ທີ 7 ສິງຫາ​ນີ້, ຢູ່​ໂຮງ​ແຮມ​ລາວ​ພລາຊານະຄອນຫລວງ​ວຽງ​ຈັນ, ​ໄດ້​ຈັດ​​ເທສະການ​ອາຫານ​ຍີ່ປຸ່ນ​ (Enjoy WASHOKU) ຂຶ້ນ, ​ໂດຍ​ໄດ້​ຮັບ​ຄວາມ​ນິຍົມ​ຊົມ​ຊອບ​ຈາກ​​ມວນ​ຊົນ​​ເປັນ​ຢ່າ​ງດີ.
     ທ່ານ ຮິ​ໂຣະຢູກິ ຄິຊິ​ໂນະ ເອກອັກຄະລາຊະທູດຍີ່ປຸ່ນປະຈຳລາວໄດ້​ກ່າວ​ໃນພິ ທີວ່າ: ​ເທສະການອາຫານ​ຍີ່ປຸ່ນ (WA SHO KU), ​ແມ່ນ​ໜຶ່ງ​ໃນ​ວັດທະນະທຳ​ທີ່​ສຳຄັນ​ຂອງ​ຍີ່ປຸ່ນ ແລະ ມີ​ປະ ຫວັດສາດ​ອັນ​ຍາວ​ນານ. ນອກ​ນີ້, ອາ​ຫາ​ນຍີ່ປຸ່ນ​ຍັງ​ມີລັກສະນະ​ສະ​ເພາະທີ່​ສະທ້ອນ​ໃຫ້​ເຫັນ​ເຖິງ​ປະ​ເພນີ​ຍີ່ປຸ່ນ ແລະ ຄວາມ​ໃກ້ຊິດ ກັບ​ທຳ​ມະ​ຊາດ, ຊຶ່ງ​ບໍ່ພຽງ​ແຕ່​ມີ​ລົດ​ຊາດ​ແຊບ​ເທົ່າ​ນັ້ນ, ແຕ່​ຍັງ​ມີ​ຄວາມ​ງາມ​ ແລະ ຄວາມມີສະເໜ່ຂອງມັນ​.
     ການຈັດ​ເທສະການ​ອາຫານ​ຍີ່ປຸ່ນ​ໃນ​ຄັ້ງ​ນີ້ ແມ່ນເນື່ອງ​ໃນ​ໂອກາດ​ກອງ​ປະຊຸມ​ຄຸ້ມ​ຄອງ​ພັນ​ພືດ​ໃນ​ອາຊີ​ຕາ​ເວັນ​ອອກ ຄັ້ງ​ທີ 7 ທີ່​ຈັດ​ຂຶ້ນ​ໃນ​ລະຫວ່າງ​ວັນ​ທີ 6-8 ສິງຫາ​ທີ່​ຜ່ານ​ມາ, ​ເຊິ່ງມີ​ຄະນະ​ຜູ້​ແທນ​ຈາກ​ອາ​ຊຽນ +3 (ຈີນ, ຍີ່ ປຸ່ນ ແລະ ສ.​ເກົາຫລີ) ເຂົ້າຮ່ວມນຳດ້ວຍ ແລະ ຜູ້​ເຂົ້າ​ຮ່ວມ​ໃນ​ງານ​ດັ່ງກ່າວ ຍັງ​ໄດ້​ພົບ​ກັບ​ພໍ່ຄົວ​ຍີ່ປຸ່ນ​ທີ່ໄດ້​ສາທິດ​ການ​ປາດ​ປາທູ​ນ່າ​​ໃຫຍ່ ມາ​ກູ​ໂຣ
(Maguro),  ເຊິ່ງປາດັ່ງກ່າວ​​ແມ່ນ​ນຳ​ມາ​ຈາກ​ແຂວງ​​ໂຄ​ຈິ ປະ​ເທດ​ຍີ​່ປຸ່ນ, ​ໂດຍ​ນຳ​ໃຊ້​ເຕັກ​ໂນ​ໂລ​ຊີ​ໃໝ່ ຊ່ວຍເຮັດ​ຄວາມ​ເຢັນ​ ​ໃນໄລຍະ​ຂົນ​ສົ່ງ​ມາ ປະ​ເທດ​ລາວ. ໃນ​ຂະນະ​ດຽວ​ກັນ​ນີ້, ແຂກຍັງ​​ໄດ້​ຊິ​ມລົດ​ຊາດ ຂອງ​ຊີ້ນ​ງົວ​ຍີ່ປຸ່ນ (Bungo-gyu) ຈາກ​ແຂວງ​ໂອ​ອິຕະ, ຊູ​ຊິ (Sushi) ຈາກ​ແຂວງ ນີງະ​ຕະ, ຮອກ​ໄກ​ໂດ, ​ໂຊ​ບະ ​ແລະ ອື່ນໆ​ອີກ​ຫລາກ​ຫລາຍ. ພ້ອມ​ນີ້, ຍັງ​ມີ​ການ ສະ​ແດງ​ເຄື່ອງ​ດົນຕີ​ພື້ນ​ເມືອງ​ຂອງ​ປະ​ເທດຍີ່ປຸ່ນໃຫ້​ແຂກ​ໄດ້ຮັບ​ຊົມ ​ແລະ ​ຮັບຟັງຢ່າງເບີກບານມ່ວນ ຊື່ນ, ​​ເຂົ້າ​ຮ່ວມ​ເປັນກຽດ ໃນງານດັ່ງກ່າວມີ ທ່ານ ຈະ​ເລີ​ນ ວາລິ​ນທະຣາສັກ ລັດຖະມົນຕີ​ຊ່ວຍ​ວ່າການ​ກະຊວງ​ຖະ​ແຫລ​ງຂ່າວ, ວັດທະນະທຳ ​ແລະ ທ່ອງ​ທ່ຽວ ພ້ອມດ້ວຍທູຕານຸທູດ ແລະ ຜູ້ ຕາງໜ້າອົງການຈັດຕັ້ງສາກົນຕ່າງໆປະຈຳລາວ ແລະ ມວນຊົນ ເຂົ້າຮ່ວມເປັນຈຳ ນວນຫລາຍ.

No comments:

Post a Comment