ໃນວັນທີ 7 ສິງຫານີ້, ຢູ່ໂຮງແຮມລາວພລາຊານະຄອນຫລວງວຽງຈັນ,
ໄດ້ຈັດເທສະການອາຫານຍີ່ປຸ່ນ (Enjoy WASHOKU) ຂຶ້ນ, ໂດຍໄດ້ຮັບຄວາມນິຍົມຊົມຊອບຈາກມວນຊົນເປັນຢ່າງດີ.
ທ່ານ ຮິໂຣະຢູກິ ຄິຊິໂນະ ເອກອັກຄະລາຊະທູດຍີ່ປຸ່ນປະຈຳລາວໄດ້ກ່າວໃນພິ ທີວ່າ:
ເທສະການອາຫານຍີ່ປຸ່ນ (WA SHO KU), ແມ່ນໜຶ່ງໃນວັດທະນະທຳທີ່ສຳຄັນຂອງຍີ່ປຸ່ນ
ແລະ ມີປະ ຫວັດສາດອັນຍາວນານ. ນອກນີ້, ອາຫານຍີ່ປຸ່ນຍັງມີລັກສະນະສະເພາະທີ່ສະທ້ອນໃຫ້ເຫັນເຖິງປະເພນີຍີ່ປຸ່ນ
ແລະ ຄວາມໃກ້ຊິດ ກັບທຳມະຊາດ, ຊຶ່ງບໍ່ພຽງແຕ່ມີລົດຊາດແຊບເທົ່ານັ້ນ, ແຕ່ຍັງມີຄວາມງາມ
ແລະ ຄວາມມີສະເໜ່ຂອງມັນ.
ການຈັດເທສະການອາຫານຍີ່ປຸ່ນໃນຄັ້ງນີ້ ແມ່ນເນື່ອງໃນໂອກາດກອງປະຊຸມຄຸ້ມຄອງພັນພືດໃນອາຊີຕາເວັນອອກ
ຄັ້ງທີ 7 ທີ່ຈັດຂຶ້ນໃນລະຫວ່າງວັນທີ 6-8 ສິງຫາທີ່ຜ່ານມາ, ເຊິ່ງມີຄະນະຜູ້ແທນຈາກອາຊຽນ
+3 (ຈີນ, ຍີ່ ປຸ່ນ ແລະ ສ.ເກົາຫລີ) ເຂົ້າຮ່ວມນຳດ້ວຍ ແລະ ຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມໃນງານດັ່ງກ່າວ
ຍັງໄດ້ພົບກັບພໍ່ຄົວຍີ່ປຸ່ນທີ່ໄດ້ສາທິດການປາດປາທູນ່າໃຫຍ່ ມາກູໂຣ
(Maguro), ເຊິ່ງປາດັ່ງກ່າວແມ່ນນຳມາຈາກແຂວງໂຄຈິ
ປະເທດຍີ່ປຸ່ນ, ໂດຍນຳໃຊ້ເຕັກໂນໂລຊີໃໝ່ ຊ່ວຍເຮັດຄວາມເຢັນ ໃນໄລຍະຂົນສົ່ງມາ
ປະເທດລາວ. ໃນຂະນະດຽວກັນນີ້, ແຂກຍັງໄດ້ຊິມລົດຊາດ ຂອງຊີ້ນງົວຍີ່ປຸ່ນ
(Bungo-gyu) ຈາກແຂວງໂອອິຕະ, ຊູຊິ (Sushi) ຈາກແຂວງ ນີງະຕະ, ຮອກໄກໂດ, ໂຊບະ
ແລະ ອື່ນໆອີກຫລາກຫລາຍ. ພ້ອມນີ້, ຍັງມີການ ສະແດງເຄື່ອງດົນຕີພື້ນເມືອງຂອງປະເທດຍີ່ປຸ່ນໃຫ້ແຂກໄດ້ຮັບຊົມ
ແລະ ຮັບຟັງຢ່າງເບີກບານມ່ວນ ຊື່ນ, ເຂົ້າຮ່ວມເປັນກຽດ ໃນງານດັ່ງກ່າວມີ ທ່ານ ຈະເລີນ
ວາລິນທະຣາສັກ ລັດຖະມົນຕີຊ່ວຍວ່າການກະຊວງຖະແຫລງຂ່າວ, ວັດທະນະທຳ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ
ພ້ອມດ້ວຍທູຕານຸທູດ ແລະ ຜູ້ ຕາງໜ້າອົງການຈັດຕັ້ງສາກົນຕ່າງໆປະຈຳລາວ ແລະ ມວນຊົນ ເຂົ້າຮ່ວມເປັນຈຳ
ນວນຫລາຍ.
No comments:
Post a Comment