ຄຳຖາມນີ້ແມ່ນຫາຄຳຕອບໄດ້ຍາກ ດັ່ງທ່ານອຳນວຍການລັດວິສາຫະກິດນ້ຳ ປະປາ
ໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ປັດຈຸບັນ ຢູ່ນະຄອນຫລວງວຽງຈັນສາມາດຜະລິດ ແລະ ສະໜອງ ນ້ຳປະປາໃຫ້ສັງຄົມໄດ້ພຽງ
180.000 ແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້ ເຊິ່ງໄດ້ພຽງປະມານ 50% ຂອງຄວາມຕ້ອງການຕົວຈິງຂອງສັງຄົມ
(320.000 ແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້). ສະນັ້ນ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ຫລາຍເຂດຂາດນ້ຳໃຊ້ ຍ້ອນນ້ຳບໍ່ສາມາດໄປຮອດໄປເຖິງໃນບາງຄັ້ງຄາວ
ໂດຍສະເພາະແມ່ນໃນໄລຍະສະ ພາບອາກາດຮ້ອນອົບເອົ້າຄືໃນປັດຈຸບັນ ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ຄວາມຕ້ອງ
ການນ້ຳຂອງສັງຄົມຍິ່ງສູງຂຶ້ນ.
ທ່ານອຳນວຍການລັດວິສາຫະກິດນ້ຳປະປາ ກ່າວວ່າ:
ໃນໄລຍະຜ່ານມາ ຂະແໜງນ້ຳປະ ປາ ກໍໄດ້ລົງກໍ່ສ້າງໂຮງງານຜະ ລິດ ແລະ ຂະຫຍາຍລະບົບທໍ່ສົ່ງນ້ຳປະປາເປັນຈຳນວນບໍ່ໜ້ອຍ
ນັບທັງທຶນພາຍໃນ ແລະ ການຊ່ວຍເຫລືອລ້າຂອງຕ່າງປະເທດ ເພື່ອສາມາດຕອບສະໜອງຄວາມຕ້ອງການນ້ຳປະປາຂອງສັງຄົມ,
ແຕ່ດ້ວຍການເພີ່ມຂຶ້ນ ຢ່າງໄວວາຂອງປະຊາກອນ ແລະ ຜູ້ເຂົ້າມາຢູ່ອາໄສໃນນະ ຄອນຫລວງ
ຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ການຜະ ລິດ ແລະ ສະໜອງນ້ຳສະອາດດັ່ງກ່າວໄດ້ພຽງປະມານ
50%. ດັ່ງນັ້ນ
ພໍຕົກຮ້ອນມາຈຶ່ງເຮັດໃຫ້ຫລາຍເຂດໃນຊານເມືອງຂາດນ້ຳໃຊ້ຮ້າຍແຮງ. ດັ່ງນັ້ນ
ເພື່ອແກ້ໄຂສະເພາະໜ້າ, ປັດຈຸບັນນີ້ ທາງລັດວິສາຫະກິດນ້ຳປະປາພວມຕິດຕັ້ງໂປມສົ່ງນ້ຳຢູ່ວັດດອນແດງ
ເມືອງຈັນທະບູລີ ແລະ ເພີ່ມໂປມນ້ຳຢູ່ອ່າງເກັບນ້ຳຫລັກ 6 ຄາດວ່າຈະໃຫ້ສຳເລັດໃນກາງເດືອນມິຖຸນານີ້
ເຊິ່ງຈະສາມາດແກ້ໄຂການສະໜອງນ້ຳປະປາໄປໄດ້ສ່ວນໃດໜຶ່ງ, ສ່ວນໃນອະ ນາຄົດມີແຜນຂະຫຍາຍໂຮງ
ງານຜະລິດນ້ຳປະປາດົງໝາກ ຄາຍ ກຳລັງຜະລິດ 1 ແສນແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້ ຈະສຳເລັດໃນປີ
2015 ໂດຍເງິນກູ້ຈາກ ສປ ຈີນ, ພ້ອມນັ້ນກໍໄດ້ອະນຸມັດໃຫ້ເອກະຊົນສ້າງຕັ້ງໂຮງງານຜະລິດນ້ຳປະ
ປາຢູ່ບ້ານແສນດິນ ມີກຳລັງຜະ ລິດ 20-40 ພັນແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້, ຢູ່ທ່າເດື່ອ ເມືອງຫາດຊາຍຟອງ
20 ພັນແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້, ຢູ່ບ້ານດົງບັງ ເມືອງໄຊທານີ 40 ພັນແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້
ຄາດວ່າຈະສຳເລັດໃນປີ 2016. ນອກຈາກນີ້ ທາງລັດວິສາຫະກິດນ້ຳປະປາກໍພວມດຳເນີນການສຶກສາຄວາມເປັນໄປໄດ້ໃນ
ການຂະຫຍາຍໂຮງງານນ້ຳປະປາຈີ່ນາຍໂມ້ ເພື່ອຍົກສູງກຳລັງຜະລິດຕື່ມອີກປະມານ
40 ພັນແມັດກ້ອນຕໍ່ມື້ ໃນບ້ວງເງິນກູ້ໄລຍະຍາວຈາກລັດຖະບານຍີ່ປຸ່ນ.
No comments:
Post a Comment