ບໍລິສັດ ເບຍລາວ ຈຳກັດ ກໍຄື ເຄື່ອງດື່ມເປບຊີໃນນາມຜູ້ອຸປະຖຳຫລັກໄດ້ເປັນ ເຈົ້າພາບຈັດ ການແຂ່ງຂັນເຕັ້ນເຊຍ ຫລື ເປບຊີ ເຊຍລີດດິງ ຄອນເທດ 2014
(Pepsi Cheerleading Con test 2014), ເຊິ່ງຄາດວ່າຈະມີຂຶ້ນໃນກາງ ເດືອນພະຈິກ 2014ນີ້,
ເພື່ອຊີງຂັນປະທານຄະນະກຳມະການກິລາໂອແລມປິກ ແຫ່ງຊາດລາວ, ໂດຍຜູ້ຊະນະເລີດຈະໄດ້ ຮັບເງິນລາງ
ວັນ 20 ລ້ານກີບ ພ້ອມຂັນ ປະທານຄະນະກຳມະການກິລາໂອແລມປິກແຫ່ງຊາດລາວ 1 ໜ່ວຍ.
ໃນງານຖະແຫລງຂ່າວກ່ຽວ ກັບການກະກຽມການແຂ່ງຂັນ ດັ່ງກ່າວ
ທ່ານ ສົມພູ ພົງສາ ຮອງປະທານທັງເປັນເລຂາທິ ການຄະນະກຳມະການກິລາໂອ ແລມປິກແຫ່ງຊາດລາວ, ຜູ້ຊ່ວຍ
ລັດຖະມົນຕີກະຊວງສຶກສາທິ ການ ແລະ ກິລາ ໄດ້ກ່າວວ່າ: ຄວາມໝາຍຂອງການເຕັ້ນເຊຍ ຫລືເອີ້ນກັນໃນຄຳສັບສາກົນ
ແມ່ນເຊຍລິດດິງນີ້ກໍຖືວ່າເປັນກິ ລາປະເພດໜຶ່ງທີ່ຄ້າຍຄືກັບ ກາ ຍະສິນແຕ່ຈະເນັ້ນໜັກການ ໃຊ້ທັກສະການເຕັ້ນເປັນກຸ່ມແບບພ້ອມພຽງ,
ການເຕັ້ນຕໍ່ໂຕ, ການ ໂຍນໂຕ ແລະ ອື່ນໆ, ໂດຍ
ຈຸດປະສົງຫລັກໆຂອງການສ້າງສີສັນກິລາແບບໃໝ່ເພື່ອສົ່ງເສີມໃຫ້ກິລາປະເພດນີ້
ມີການພັດທະນາ ແລະ ໃຫ້ສະຖາບັນ ການ ສຶກສາໄດ້ນຳ ໄປໃຊ້ເວລາມີງານແຂ່ງຂັນກິລາປະເພດຕ່າງໆທັງໃນລະດັບຊາດ
ແລະ ລະດັບສາກົນ ເພື່ອສ້າງ ບັນຍາກາດ ອັນ ເບີກບານມ່ວນ ຊື່ນ ແລະ ຄຶກຄື້ນຄືດັ່ງທີ່ໄດ້ມີມາແລ້ວພິເສດແມ່ນຍັງເປັນການເສີມສ້າງຄວາມສາມັກຄີ,
ຄວາມເຂົ້າໃຈເຊິ່ງ ກັນ ແລະ ກັນລະຫວ່າງໝູ່ນັກຮຽນນັກສຶກສາດ້ວຍກັນຕາມ 3 ລັກສະນະ ແລະ 5 ຫລັກມູນຂອງການສຶກສາ.
ການແຂ່ງຂັນເຕັ້ນເຊຍທາງ ບໍລິສັດ ເບຍລາວ ຈຳກັດ
ໄດ້ໃຫ້ການສະໜັບສະໜູນຈັດຂຶ້ນເປັນປີທີ 3 ແລະ ໄດ້ເຄີຍໄປ ແຂ່ງຂັນຢູ່ຕ່າງປະເທດຈຳນວນໜຶ່ງສຳລັບປີນີ້ໄດ້ມີນັກກິລາເຕັ້ນເຊຍລາວຈາກສະຖາບັນຕ່າງໆສະເໜີເຂົ້າແຂ່ງຂັນແລ້ວ
14 ທີມ, ການແຂ່ງ ຂັນຮອບຊິງຊະນະເລີດຈະຈັດ ຂຶ້ນໃນວັນທີ 12 ພະຈິກ 2014, ແຕ່ລະທີມທີ່ເຂົ້າຮ່ວມແຂ່ງຂັນ
ຕ້ອງມີຈຳ ນວນ 16-18 ຄົນ ເປັນ ທີມປະສົມລະຫວ່າງຍິງ-ຊາຍ, ໂດຍຄັດເລືອກເອົາກຸ່ມນັກສຶກສາມະຫາວິທະຍາໄລ
ແລະ ວິທະຍາ ໄລພາກລັດ ແລະ ເອກະຊົນ ຂອງລາວເທົ່ານັ້ນ, ຊຶ່ງແຕ່ລະ ທີມຈະຕ້ອງແຂ່ງຂັນກັນດ້ວຍ
ຄວາມສາມາດ ແລະ ນຳໃຊ້ທັກ ສະທີ່ຕົນໄດ້ຮຽນມາເພື່ອນຳທີມຂອງຕົນຍາດເອົາລາງວັນຊະນະເລີດຈະໄດ້ຮັບທຶນການສຶກສາ
20 ລ້ານກີບ ພ້ອມຂັນປະທານ 1 ໜ່ວຍ, ລາງວັນທີ 2 ທຶນການສຶກ ສາ 15 ລ້ານກີບ ພ້ອມໂລ້ກຽດຕິ
ຍົດ 1 ໜ່ວຍ, ລາງວັນທີ 3 ທຶນ ການສຶກສາ 12 ລ້ານ ກີບ ພ້ອມ ໂລ້ 1 ໜ່ວຍ, ລາງວັນທີ 4 ທຶນ
ການສຶກສາ 10 ລ້ານກີບ ພ້ອມ ໂລ້ 1 ໜ່ວຍ ແລະ ລາງວັນຊົມ ເຊີຍທີມລະ 4 ແສນກີບ, ພິເສດ ທາງບໍລິສັດ
ເບຍລາວ ຈຳກັດ ຍັງ ໄດ້ມີລາງວັນຄູຝຶກດີເດັ່ນ ຈຳ ນວນ 5 ລ້ານກີບ ພ້ອມໃບຢັ້ງຢືນ ລວມ ມູນຄ່າທັງໝົດ
118 ລ້ານ ກີບ.
No comments:
Post a Comment