ໃນໄລຍະນີ້ເຖິງວ່ານະຄອນຫຼວງວຽງຈັນມີຫຼາຍໆກິດຈະກຳ
, ເປັນໄລຍະງານບຸນປະເພນີຕ່າງໆຫຼາຍອັນ, ແຕ່ສິ່ງນັ້ນບໍ່ໄດ້ສົ່ງຜົນກະທົບໃດໆເຖິງລາຄາສິນຄ້າເຄື່ອງອາຫານການກິນ
ຕ່າງໆຄື: ຈາກການລົງຕິດຕາມສະພາບລາຄາສິນຄ້າຢູ່ຕະຫຼາດຫຼາຍແຫ່ງເຊັ່ນ: ຕະຫຼາດສະພານທອງ,ໂພນສະຫວ່າງ, ຂົວດິນ , ຫົວຂົວ ແລະ ແຫ່ງອື່ນໆຂອງນັກຂອງພວກ ເຮົາໃນວັນທີ 1 ພະຈິກນີ້ເຫັນວ່າ:
ລາຄາສິນຄ້າປະເພດພືດຜັກຕ່າງໆແມ່ນຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິດີຄື: ໜອມບົ່ວ-ຫອມປ້ອມລາຄາຂາຍ ຍ່ອຍ 3 ມັດຕໍ່ 5
ພັນກີບ (18-30 ພັນ/ກິໂລ), ຂະນະທີ ໝາກເຜັດ , ໝາກນາວ, ໝາກເລັ່ນ, ຫອມ
ລາບ, ໝາກຖົ່ວ, ຜັກບົ້ງ, ຂີງ, ຂ່າມີລາຄາຫຼຸດລົງເລັກນ້ອຍ 1-2 ພັນກີບ,
ສຳລັບການຂຶ້ນລົງຂອງລາຄາພືດຜັກນັ້ນຖືວ່າເປັນໄປຕາມກົນໄກຕະຫຼາດ ແລະ
ລະດູການຜະລິດຂອງມັນ, ເຊັ່ນດຽວກັບລາຄາສິນຄ້າປະເພດຊີ້ນ-ປາກໍຢູ່ໃນເກນປົກກະຕິເຊັ່ນດຽວກັນຄື:
ຊີ້ນງົວ 70 -75 ພັນກີບ/ກິໂລ, ຊີ້ນໝູ
30-40 ພັນກີບ/ກິໂລ, ເປັດ, ໄກ່
35-45 ພັນກີບ/ກິໂລ, ປານິນກະຊັງ - ປາດຸກພັນມີລາຄາ 15-18
ພັນກີບ/ກິໂລ, ປາດຸກນາ , ອ່ຽງ,
ກົບທຳມະຊາດ 50 – 70 ພັນກີບ/ກິໂລ,
ເຖິງຢ່າງໃດກໍຕາມຄາດວ່າໃນຕໍ່ໜ້ານີ້ລາຄາສິນຄ້າອາດຈະມີການເໜັງຕີງແພງຂຶ້ນ,
ຖ້າຫາກພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງບໍ່ມີການຄຸ້ມຄອງກວດກາທີ່ດີ.
No comments:
Post a Comment