ຫົວໜ້າຂະແໜງລ້ຽງສັດ
ແລະ ການປະມົງນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນໄດ້ໃຫ້ສຳພາດຕໍ່ນັກຂ່າວພວກເຮົາໃນວັນທີ 23 ພະຈິກນີ້ວ່າ:
ຕະຫຼອດໄລຍະຜ່ານມາໜ໋ວຍງານຂອງຕົນໄດ້ ເອົາ
ໃຈໃສ່ໃນການລົງຕິດຕາມກວດກາອາຫານການກິນຢູ່ຕາມທ້ອງຕະຫຼາດໃນນະຄອນ ລວງວຽງຈັນເປັນປະຈຳ, ເພື່ອແນ່ໃສ່ຄວບຄຸມທາງດ້ານໂພຊະນາການໃຫ້ຖືກຕາມຫຼັກອະນາໄມ ແລະ
ປາສະຈາກສານປົນເປື້ອນຕ່າງໆທີ່ອາດສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງປະຊາຊົນ, ຜ່ານການຕິດຕາມໃນເດືອນຜ່ານມາເຫັນວ່າ: ການນຳໃຊ້ສານກັນບູດ ( ຟ໋ອກໂມນ )
ແຊອາຫານຢູ່ຕາມທ້ອງຕະຫຼາດຍັງມີຢູ່, ໂດຍສະ
ເພາະແມ່ນຢູ່ຕະຫຼາດໜອງ
ຈັນຍັງກວດພົບການນຳໃຊ້ສານດັ່ງກ່າວເຂົ້າແຊ່ອາຫານທະເລ ແລະ
ເຄື່ອງໃນສັດເພື່ອໃຫ້ອາຫານດັ່ງກ່າວສົດ ແລະ
ສາມາດເກັບຮັກສາໄວ້ໄດ້ດົນ, ແຕ່ສານດັ່ງກ່າວມີຜົນ
ກະທົບຮ້າຍແຮງຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ, ດັ່ງນັ້ນເຈົ້າໜ້າທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກໍໄດ້ຍຶດເພື່ອໄປທຳລາຍຖິ້ມ
ແລະ ດຳເນີນການສຶກສາອົບຮົມຜູ້ກະທຳຜິດ, ຖ້າແຮງ ແລະ
ບໍ່ເຄັດລາບແມ່ນຈະຖືກດຳເນີນຄະດີຕາມລະບຽບກົດໝາຍ, ເນື່ອງຈາກສານຟ໋ອກໂມນນັ້ນເປັນສານເຄມີທີ່ມີຄວາມອັນຕະລາຍຮ້າຍແຮງຕໍ່ສຸ
ຂະພາບຜູ້ບໍລິໂພກ, ຊຶ່ງສ່ວນຫຼາຍຈະຖືກນຳໃຊ້ສະເພາະວຽກງານສາທາລະນະສຸກ,
ຖ້າຜູ້ໃດຫາກກິນ ແລະ ສູບດົມ ສານດັ່ງກ່າວເຂົ້າໄປຈະສົ່ງຜົນກະທົບຕໍ່ລະບົບຫາຍໃຈ,
ສະໜອງ, ລະບົບຍ່ອຍອາຫານ ແລະ
ທຳລາຍຈຸລັງຕ່າງໆເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບຊຸດໂຊມ ແລະ ເກີດພະຍາດແຊກຊ້ອນອື່ນໆຕາມມາ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນພະຍາດມະເຮັງ ແລະ
ເພື່ອຈຳກັດການນຳໃຊ້ສານດັ່ງກ່າວຢູ່ຕາມທ້ອງຕະຫຼາດໃຫ້ມີປະສິດທິຜົນ, ປັດຈຸບັນໜ່ວຍງານກ່ຽວຂ້ອງກໍໄດ້ເພີ່ມທະວີໃນການລົງຕິດຕາມກວດກາຕາມທ້ອງຕະຫຼາດທຸກແຫ່ງໃນນະຄອນລວງວຽງຈັນຢ່າງເປັນປະຈຳ,
ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ເກີດມີຊ່ອງຫວ່າງແກ່ຜູ້ນຳໃຊ້ສານດັ່ງ ກ່າວ.
ຫົວໜ້າຂະແໜງລ້ຽງສັດ
ແລະ ການປະມົງໃຫ້ຮູ້ອີກວ່າ: ນອກຈາກການນຳໃຊ້ສານຟ໋ອກໂມນແລ້ວ, ອີກສ່ວນໜຶ່ງທີ່ໜ້າເປັນຫ່ວງໃນປັດຈຸບັນແມ່ນສານເຄມີຕົກຄ້າງໃນຊີ້ນ, ປາ, ຈາກການນຳໃຊ້ຢາ ຕ້ານ
ເຊື້ອເກີນມາດຕະຖານກໍມີຄວາມອັນຕະລາຍຮ້າຍແຮງຕໍ່ສຸຂະພາບ ເຊັ່ນດຽວກັນ, ເພາະວ່າຍັງມີຟາມລ້ຽງສັດ ແລະ ລ້ຽງປາກະຊັງເປັນຈຳນວນຫຼາຍ, ທີ່ບໍ່ໄດ້ຂຶ້ນທະບຽນກັບພາກສ່ວນກ່ຽວ ຂ້ອງ ແລະ
ບໍ່ໄດ້ຮັບການກວດມາດຕະຖານໃນການລ້ຽງກ່ອນສົ່ງຂາຍໃຫ້ຕະຫຼາດ, ດັ່ງນັ້ນຜູ້ບໍລິໂບກຄວນເລືອກບໍລິໂພກຊີ້ນປາທີ່ຜ່ານໂຮງງານຂ້າສັດແມ່ນຈະເປັນການດີທີ່ສຸດ,
ເນື່ອງຈາກຊີ້ນຈາກໂຮງງານຂ້າສັດຈະໄດ້ຮັບການກວດມາດ
ຕະຖານກ່ອນຈະສົ່ງຂາຍຕາມທ້ອງຕະຫຼາດຢ່າງເປັນປະຈຳ.
No comments:
Post a Comment