ຄະນະກຳມາທິການວັດທະນະທຳ-ສັງຄົມສະພາແຫ່ງຊາດໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ເຫຼົ້າ ຫຼື
ເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າເປັນປັດໄຈໜຶ່ງທີ່ຕິດພັນກັບການດຳລົງຊີວິດຂອງຄົນເຮົາມາແຕ່ດົນນານແລ້ວ, ຊຶ່ງເປັນທັງສິ່ງທີ່ມີຄຸນປະໂຫຍດ ແລະ ໃຫ້ໂທດ, ຂະນະທີ່ການບໍລິໂພກເຫຼົ້າມັນກໍ່ເປັນປັດໃຈໜຶ່ງໃນຫຼາຍໆຄວາມສ່ຽງທີ່ເຮັດໃຫ້ຄົນເປັນພະຍາດ, ເຈັບປ່ວຍ ແລະ ເສຍຊີວິດ, ເຮັດໃຫ້ກະທົບຕໍ່ການພັດທະນາເສດຖະກິດ-ສັງຄົມຂອງປະເທດ ແລະ ແຕ່ລະປີເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າເປັນພາລະທາງດ້ານເສດຖະກິດໜັກໜ່ວງຂອງປະເທດຊຶ່ງກວມເອົາ 2% ຂອງ GDP ແລະ ຫຼາຍກວ່າ 3 ແສນຄົນເກີດເປັນພະຍາດ ແລະ 180 ພັນຄົນຕິດເຫຼົ້າ ແລະ 50%
ຂອງອຸປະຕິເຫດຕາມທ້ອງຖະໜົນແມ່ນເກີດຈາກການດື່ມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ແລະ ມີຫຼາຍພັນຄົນເສຍຊີວິດຍ້ອນອຸປະຕິເຫດ ທີ່ກ່ຽວພັນກັບການດື່ມເຄື່ອງ ດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ ແລະ ຜ່ານມາລັດຖະບານໄດ້ມອບຄວາມຮັບຜິດຊອບໃຫ້ກະຊວງສາທາລະນະສຸກສົມທົບກັບຂະ ແໜງການອື່ນໆທີ່ກ່ຽວຂ້ອງເປັນເຈົ້າ ການໃນການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດ, ໂດຍປະທານປະເທດໄດ້ອອກລັດຖະດຳລັດປະກາດໃຊ້ໃນເດືອນມັງກອນ 2015 ເປັນຕົ້ນມາ,
ໃນທາງປະຕິບັດຕົວຈິງໜຶ່ງປີຜ່ານມາເຫັນວ່າໄດ້ມີຜົນສຳເລັດໃນເບື້ອງຕົ້ນ, ເຖິງຢ່າງໃດກໍຕາມເພື່ອເຮັດໃຫ້ວຽກງານຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າມີປະສິດທິພາບຫຼາຍຍິ່ງຂຶ້ນ, ທາງຄະນະກຳມາທິການວັດທະນະທຳ-ສັງຄົມສະພາແຫ່ງຊາດໄດ້ວາງ 4 ມາດຕະການເພື່ອຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າໃນຕໍ່ໜ້າໃຫ້ມີຜົນຄື: (1) ຮ່ວມກັບລັດຖະບານເອົາໃຈໃສ່ໂຄສະນາເຜີຍແຜ່, ສຶກສາອົບຮົບກົດໝາຍວ່າດ້ວຍການຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າໃຫ້ປະຊາຊົນບັນດາເຜົ່າທົ່ວສັງຄົມໄດ້ຮູ້ເຖິງຜົນຮ້າຍທີ່ເກີດຈາກການດື່ມເຫຼົ້າເພື່ອນຳໄປສູ່ການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດກົດໝາຍໃຫ້ປະກົດຜົນເປັນຈິງຢ່າງມີປະສິດທິພາບສູງ,
(2) ຊຸກຍູ້ໃຫ້ລັດຖະບານເອົາໃຈໃສ່ຜັນຂະຫຍາຍກົດໝາຍດັ່ງກ່າວໃຫ້ກ້ວາງຂວາງ ແລະ ທົ່ວເຖິງທຸກຊັ້ນຄົນໃນສັງຄົມ ແລະ ສືບຕໍ່ສ້າງກົດໝາຍຕ່າງໆທີ່ພົວພັນກັບເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າ, ຊຶ່ງອັນໃດທີ່ເຫັນວ່າຍັງບໍ່ທັນມີ,ຫັນກົດໝາຍເປັນນິຕິກຳ, ເພີ່ມກົດໝາຍໃຫ້ຄົບຖ້ວນຍິ່ງຂື້ນ,
(3) ປຸກຈິດສຳນຶກກ່ຽວກັບຄວາມອັນຕະລາຍ ແລະ ຜົນຮ້າຍຈາກການບໍລິໂພກເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າໃຫ້ແກ່ເດັກ, ເຍົາວະຊົນ ແລະ ຖັນແຖວຊາວໜຸ່ມໃຫ້ເຂົາເຈົ້າຮັບຮູ້ຕັ້ງແຕ່ໃນໂຮງຮຽນເພື່ອມີສະຕິລະວັງຕົວໃນພາຍພາກໜ້າ ແລະ (4) ເພີ່ມທະວີການພົວພັນຮ່ວມມືກັບປະເທດເພື່ອນມິດ, ອົງ ການຈັດຕັ້ງສາກົນ, ໂດຍສະເພາະອົງການອະນາໄມໂລກ, ອົງການ
IOGT ແລະ ພາກ ສ່ວນອື່ນໆເພື່ອແລກປ່ຽນບົດຮຽນຊຶ່ງກັນ ແລະ ກັນຢ່າງເປັນປົກກະຕິ ແລະ ນຳໄປສູ່ການຈັດຕັ້ງປະຕິບັດວຽກງານຄວບຄຸມເຄື່ອງດື່ມທີ່ມີທາດເຫຼົ້າໃຫ້ມີຜົນສຳເລັດ.
No comments:
Post a Comment