ຫົວໜ້າຂະແໜງລ້ຽງສັດ
ແລະ ການປະມົງ, ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນແຈ້ງຕໍ່ນັກຂ່າວພວກ ເຮົາໃນວັນ 29 ກັນຍານີ້ວ່າ: ຕະຫຼອດໄລຍະຜ່ານມາໜ່ວຍງານຂອງຕົນໄດ້ເອົາໃຈໃສ່ໃນການລົງກວດກາອາຫານຢູ່ຕາມຕະຫຼາດຕ່າງໆໃນນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນຢ່າງເປັນປະຈຳເພື່ອແນ່ໃສ່ຄວບຄຸມທາງດ້ານໂພສະນາການໃຫ້ຖືກຫຼັກອະນາໄມປາສະຈາກສານປົນເປື້ອນຕ່າງໆທີ່ອາດສົ່ງຜົນກະທົບບໍ່ດີຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງປະຊາຊັນ ແລະ ເຫັນວ່າຍັງມີຊາວຄ້າຂາຍຈຳນວນໜຶ່ງຢູ່ຕາມຕະ ຫຼາດຕ່າງໆຍັງນຳໃຊ້ສານກັນບູດ ( ຟອ໋ກໂມນ
) ເຂົ້າໃນການແຊ່ອາຫານຢ່າງແຜ່ຫຼາຍຄື: ຢູ່ຕະຫຼາດຂົວດິນ,
ຕະຫຼາດສະພານທອງກວດພົບການນຳໃຊ້ສານກັນບູດຢູ່ໃນອາຫານຈຳນວນ
7 ລາຍການ ແລະ ສ່ວນຫຼາຍແມ່ນອາຫານທະເລເຊັ່ນ: ປາຫມຶກ, ຢໍ່ຂາວ,
ຊີ້ນສ່ວນສັດ
ແລະ ອື່ນໆ, ໂດຍແມ່ຄ້າສ່ວນຫຼາຍຈະໃຊ້ສານກັນບູດເພື່ອໃຫ້ສາມາດຮັກສາອາຫານໄວ້ໄດ້ດົນ ແລະ
ເບິ່ງຄືວ່າອາຫານປະເພດດັ່ງກ່າວສົດຢູ່ຕະຫຼອດເວລາ, ແຕ່ສານດັ່ງກ່າວມີຜົນ ກະທົບຮ້າຍແຮງຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ, ດັ່ງນັ້ນພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງກໍໄດ້ກ່າວວ່າຕັກເຕືອນແມ່ຄ້າຜູ້ກະທຳຜິດ , ພ້ອມທັງນຳເອົາອາຫານທີ່ປົນເປື້ອນນັ້ນໄປທຳລາຍຖິ້ມ ແລະ ຫາກຜູ້ກ່ຽວຍັງລະເມີດ ແລະ ກວດພົບໃນຄັ້ງຕໍ່ໄປກໍ່ຈະຖືກດຳເນີນມາດຕະການຕາມລະບຽບກົດໝາຍ,
ເນື່ອງຈາກສານສານຟ໋ອກໂມນນັ້ນເປັນສານເຄມີທີ່ອັນຕະລາຍຕໍ່ສຸຂະພາບ, ເຊິງສ່ວນຫຼາຍຈະນຳໃຊ້ສະເພາະວຽກງານສາທາລະນະສຸກເທົ່ານັ້ນ(ໃຊ້ແຊ່ສົບຄົນຕາຍ)
ແລະ ຖ້າຫາກມີ
ການສູບດົມ ຫຼື ກິນສານດັ່ງກ່າວເຂົ້າໄປຈະເຮັດໃຫ້ຮ່າງກາຍໄດ້ຮັບຜົນກະທົບຫຼາຍຢ່າງຄື: ສານດັ່ງກ່າວຈະໄປທຳລາຍລະບົບຫາຍໃຈ,
ສະໜອງ,ລ ະບົບຍ່ອຍອາຫານ ແລະ ຈຸລັງຕ່າງໆເຮັດໃຫ້ລະບົບຍ່ອຍອາຫານເປັນບາດແຜ່,ສົ່ງຜົນໃຫ້ສຸຂະພາບຊຸດໂຊມ ແລະ ກໍໃຫ້ເກີດພະຍາດອື່ນໆຕາມາ ແລະ ກໍໃຫ້ເກີດພະຍາດມະເຮັງອີກດ້ວຍ.
ຫົວຂະແໜງລ້ຽງສັດໃຫ້ຮູ້ອີກວ່າ: ເພື່ອປ້ອງກັນບໍ່ໃຫ້ມີການນຳໃຊ້ສານປົນເປື່ອນຕ່າງໆເຂົ້າໃນການແຊ່ອາ ຫານພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງຈະຕ້ອງໄດ້ເພີ່ມຄວາມເຂັ້ມງວດໃນການກວດກາຕາມທ້ອງຕະຫຼາດຕ່າງໆໃຫ້ເປັນປະຈຳ ແລະ ມີມາດຕະການເຂັ້ມງວດຕໍ່ຜູ້ລະເມີດ, ຖ້າກວດພົບເຫັນຈະຕ້ອງໄດ້ດຳເນີນຄະດີຕາມລະບຽບກົດໝາຍ,
ເພື່ອບໍ່ສົ່ງຜົນກະທົບຮ້າຍຕໍ່ສຸຂະພາບຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ.
No comments:
Post a Comment