ທ້ອງຕະຫຼາດໃຫ້ດີເພື່ອຮັບປະກັນໃຫ້ຜູ້ບໍລິໂພກໄດ້ຮັບຄວາມເປັນທຳ,
ທາງດ້ານລາຄາ, ປະລິມານ
ແລະ ຄຸນນະພາບ ແລະ ປະຕິບັດຕາມພາລະບົດບາດຂອງຂະແໜງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າໃນການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນສິນຄ້າບໍລິໂພກເຊັ່ນ: ຊິ້ນ, ປາ ແລະ ພືດຜັກຕ່າງໆ, ຫຼີກເວັ້ນການສວນໂອກາດເຮັດໃຫ້ປະຊາຊົນໄດ້ຮັບຄວາມເປັນທຳ, ຮັບປະກັນໃຫ້ການສະໜອງພຽງພໍກັບຄວາມຕ້ອງການດັ່ງນັ້ນ, ລັດຖະມົນຕີວ່າການກະຊວງອຸດສາຫະກຳ ແລະ ການຄ້າຈຶ່ງໄດ້ອອກແຈ້ງການສະບັບເລກທີ່ 2402/ອຄ.ຄພນ, ລົງວັນທີ 2 ທັນວາ 2015 ນີ້ໂດຍນັ້ນໃຫ້ພະແນກອຸດສາຫະກຳແຂວງ, ນະຄອນລວງ ແລະ ພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງເພີ່ມທະວີການປະສານສົມທົບກັນຈັດຕັ້ງປະຕິບັດການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າທີ່ມີຜົນກະທົບໄວຕໍ່ການດຳລົງຊີວິດປະຈຳວັນຂອງປະຊາຊົນ, ບົນພື້ນຖານຄວາມເປັນເອກະພາບ ແລະ ການຮ່ວມມືກັນ, ເພື່ອຮັບປະກັນການສະໜອງໃຫ້ພຽງພໍກັບຄວາມຕ້ອງການ, ຫຼີກເວັ້ນການສວຍ
ໂອກາດກັກຕຸນສິນຄ້າ, ຂຶ້ນລາຄາເພື່ອເກງກຳໄລ. ພ້ອມທັງຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າປະເພດຊີ້ນ, ປາ
ແລະ ພືກຜັກຕ່າງໆຢູ່ບັນດາແຂວງ ແລະ ນະຄອນຫຼວງໃຫ້ໄປຕາມກົນໄກຕະຫຼາດໃນແຕ່ລະໄລຍະ, ທັງນີ້ໃຫ້ຄິດໄລໂຄງປະກອບລາຄາໃນແຕ່ລະຂອດຢ່າງຈະແຈ້ງ, ສະເພາະສິນຄ້າປະເພດຊິ້ນແມ່ນໃຫ້ເອົາໃຈໃສ່ຄຸ້ມຄອງຂອດຂາຍຍົກ ແລະ ຂາຍຍ່ອຍ, ສ່ວນປະເທດເພດຜັກ ແລະ ສະບຽງອາຫານຕ່າງໆແມ່ນໃຫ້ເອົາໃຈໃສ່ຕິດຕາມຂອດເກັບຊື້ຈາກກະສິກອນ ແລະ ຂອດຂາຍຍ່ອຍຫຼີກເວັ້ນປັດໄຈສວຍໂອກາດ, ໃຫ້ພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງເປັນເຈົ້າການຕິດຕາມ, ກວດກາ ແລະ
ຄຸ້ມຄອງຢ່າງເປັນປະຈຳໃນທ້ອງຕະຫຼາດຫຼັກພາຍໃນທ້ອງຖິ່ນຂອງຕົນ, ດ້ວຍການແຕ່ງຕັ້ງພະນັກງານໜູນວຽນການລົງໄປສົມທົບກັບຫ້ອງການອຸດສາຫະກຳ ແລະ
ການຄ້າເມືອງ, ຄະນະຄຸ້ມຄອງ ແລະ ຈັດສັນຕະຫຼາດ, ເພື່ອພ້ອມກັນປະຕິບັດຕາມລະບຽບຢ່າງເຂັ້ມງວດ, ພ້ອມທັງເປັນເຈົ້າການເຜີຍແຜ່ ແລະ ຊີ້ນຳຜູ້ປະກອບການໃຫ້ເຂົ້າໃຈຕໍ່ແນວທາງນະໂຍບາຍ ແລະ ລະບຽບການທີ່ລັດວາງອອກໃນແຕ່ລະໄລຍະ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນການຕິດລາຄາສິນຄ້າເປັນເງິນກີບເພື່ອຄວາມສະດວກ ແລະ ເປັນການຊຸກຍູ້ໃຫ້ຜູ້ປະກອບການສະໜອງສິນຄ້າປະເພດສະບຽງອາຫານທີ່ຈຳເປັນໃຫ້ພຽງພໍກັບຄວາມຕ້ອງການໃນແຕ່ລະໄລຍະ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນໄລຍະເທດສະການງານບຸນຕ່າງໆ. ພ້ອມນັ້ນກໍໃຫ້ຂະແໜງອຸດສາຫະກຳ ແລະ
ການຄ້າປະສານສົມທົບກັບຂະແໜງການທີ່ກ່ຽວຂ້ອງເພື່ອຄົ້ນຄ້ວາແກ້ໄຂບັນຫາຕ່າງໆກ່ຽວກັບການຄຸ້ມຄອງລາຄາສິນຄ້າທີ່ເກີດຂຶ້ນຢູ່ພາຍໃນແຂວງຂອງຕົນດ້ວຍຄວາມຮັບຜິດຊອບສູງແລ້ວລາຍງານຜົນການຈັດຕັັ້ງປະຕິບັດຂອງຕົນຕໍ່ກະຊວງ, ເພື່ອເປັນຂໍ້ມູນຄົ້ນຄ້ວາ ແລະ ປັບປຸງລະບຽບການຕ່າງໆໃຫ້ແທດເໝາະກັບການປ່ຽນແປງຂອງສະພາບເສດຖະກິດໃນແຕ່ລະໄລຍະ.
No comments:
Post a Comment