ກົມປູກຝັ່ງ, ກະຊວງກະສິກຳ
ແລະ ປ່າໄມ້ໃຫ້ຮູ້ວ່າ: ເນື່ອງຈາກມີຫຼາຍປັດໃຈທີ່ເຮັດໃຫ້ການ
ຜະລິດເຂົ້ານາແຊງໃນຊຸມປີຜ່ານມາບໍ່ບັນລຸໄດ້ຕາມຄາດໝາຍເປັນຕົ້ນແມ່ນ: ກະສິກອນໄດ້
ຫັນເນື່ອທີ່ປູກເຂົ້າໄປປູກພືດອື່ນແທນ, ບວກກັບຊາວກະສິກອນຈຳນວນໜຶ່ງໄດ້ຫັນໄປເຮັດອາຊີບອື່ນ ແລະ
ການປ່ຽນແປງຂອງສະພາບດິນຟ້າອາກາດ, ດັ່ງນັ້ນການປູກເຂົ້ານາແຊງປີ2017
ນີ້,
ກະຊວງກະສິກຳໄດ້ນົດເນື້ອທີ່ໄວ້ 100.000 ເຮັກຕາ (
ຫຼຸດປີຜ່ານມາ) ເພື່ອໃຫ້ໄດ້ຕາມ ຄາດໝາຍແຜນການ, ຄາດຄະເນຜົນຜະລິດ,
ດ້ວຍສະມັດຕະພາບສະເລ່ຍ 5 ໂຕນ / ເຮັກຕາ, ປັດຈຸບັນກະສິກອນທ້ອງຖິ່ນຕ່າງໆບ່ອນທີ່ມີເງື່ອນໄຂໄດ້ເລີ່ມກະກຽມດິນ
ແລະ ຕົກກ້າເພື່ອກະກຽມໃຫ້ແກ່ການປັກດຳແລ້ວ, ສຳລັບການປູກພືດລະດູ
ແລ້ງໃຫ້ບັນລຸ 50 ພັນເຮັກຕາ, ຂະນະທີ່ຂະແໜງກະສິກຳກໍໄດ້ລົງສົມທົບກັບທ້ອງຖິ່ນກຳນົດລະອຽດກ່ຽວກັບການປູກເຂົ້າ
ແລະ ປູກພືດ,
ພ້ອມທັງຊຸກຍູ້ໃຫ້ຊາວກະສິກອນ, ໂດຍສະເພາະແມ່ນການໃຫ້ຄວາມຮູ້ການນຳໃຊ້ເຕັກນິກການຜະລິດແບບກະເສດສຸມເພື່ອຍົກສະມາດຕະພາບໃຫ້ສູງຂຶ້ນ, ພ້ອມທັງເລັ່ງປົວແປງລະບົບຊົມລະປະທານທີ່ຊຸດໂຊມຮັບປະກັນການສະໜອງນ້ຳໃຫ້ພຽງພໍໃນເນື່ອທີ່ການຜະລິດໂດຍສະເພາະແມ່ນຢູ່
10 ແຂວງຈຸດສຸມຜະລິດເຂົ້າຄື: ຫຼວງນ້ຳທາ, ບໍ່ແກ້ວ,
ໄຊຍະບູລີ, ວຽງຈັນ, ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ, ບໍລິຄຳໄຊ,
ຄຳມ່ວນ, ສະຫວັນນະເຂດ, ສາລະວັນ ແລະ ຈຳປາສັກໃຫ້ບັນລຸຕາມຄາດໝາຍແຜນການວາງໄວ້.
No comments:
Post a Comment